اعتماد به نفس
اعتماد به نفس
اعتماد به نفس مانند بسیاری از الگوهای رفتاری دیگر می تواند اکتسابی باشد و از طریق آموزش به دست آید. در واقع اعتماد به نفس یک حالت درونی است که از ذهن فرد نشات گرفته است. مهارت هایی مانند تفکر مثبت، عزت نفس، هدف گذاری و سایر توانایی های که ما به دست می آوریم در افزایش اعتماد نفس مهم اند. در عین حال افزایش دانش و اطلاعات، آموزش و تمرین نیز اهمیت کلیدی در این زمینه دارند.
اعتماد به نفس همچنین ناشی حس رضایت از خود، پذیرش جسم، برخورداری از باورهای قوی، مهارت و تجربه است.
عدم اعتماد به نفس یا اعتماد نفس کم می تواند ناشی عواملی چون ترس، نگرانی، انتقاد، عدم رضایت از خود، ظاهر جسمانی، عدم آمادگی، عدم انظباط، دانش کم و شکست های قبلی باشد.
میزان اعتماد به نفس بنا به موقعیت ها و وضعیت های متفاوت و در مکان های مختلف متغیر است. روزی ممکن است اعتماد به نفس کمتری داشته باشیم، روز دیگر اعتماد به نفس ما بالا باشد. همین امر در مکان های مختلف نیز صادق است. این تفاوت در میزان اعتماد به نفس در زمات ها و مکان های مختلف نشان می دهد که اصولا ما همیشه بدون اعتماد به نفس نیستیم.
برنامه ریزی عصبی – زبانی با مورد شناسایی قراردادن ساختار اعتماد به نفس در زمان ها و مکان های مناسب و با الگوبرداری از آن، ساختار اعتماد به نفس را به همه الگوهای رفتاری شخص تسری می دهد و شخص در هر مکان و زمان از اعتماد به نفس مطلوب و کافی برخوردار می شود. موسسه برنامه ریزی عصبی _ زبانی چنین توانمندی را به همراه تمرین های متعدد در اختیار شما قرار می دهد.
اعتماد به نفس و عزت نفس
اعتماد به نفس تفاوت با عزت نفس دارد، هرچند که این دو حالت به هم نزدیک اند. اعتماد به نفس راجع به احساس ما نسبت توانایی ها و توانمندی ما در انجام کاری است، در حالیکه عزت به نفس مربوط به احساس ما نسبت به خودمان است و اینکه چقدر به خودمان اهمیت می دهیم، چه نگاهی به خودمان داریم، چه ارزش و هویتی و شانیتی برای خود قائل هستیم.
اصولا کسانی که از عزت نفس پایینی برخوردارند اعتماد به نفس کمتری نیز دارند و بر عکس معمولا اگر کسی از عزت نفس بالایی دارد از اعتماد به نفس خوبی نیز برخوردار است.
انجام کار یا وظیفه ای که منجر به شکست می شود به معنای عدم به نفس نیست، چراکه بسیاری از انسان ها با شکست مواجه می شوند، ولی اعتماد به نفس خود را از دست نمی دهند. اعتماد به نفس شامل این موضوع نیز می شود که زمانی کسی اشتباه کرد یا با شکست مواجه شد، بداند از اشتباه و شکست درس بگیرد و نیز بداند چه تصمصم و چه کاری را در چه زمانی انجام دهد تا اشتباه یا شکست قبلی تکرار نشود.